İsveç alimləri müəyyənləşdiriblər ki, heç də bütün çörək növləri gözəl bədən quruluşunun düşməni deyil.
Onews.az xəbər verir ki, onlardan bəziləri artıq çəkinin qarşısını alır və eyni zamanda, iştahanı da azaldır.
Mütəxəssislər müxtəlif dənli bitkilərdən hazırlanmış çörək məmulatlarının tərkibini araşdıraraq, bu qənaətə gəliblər ki, çovdar çörəyi orqanizm üçün faydalıdır.
Çovdar çörəyi şəkər, ürək-damar xəstəliklərinin inkişafının qarşısını alır və insanı tez doydurur.
Çovdar və arpa çörəyi qidanın həzm olunması prosesini zəiflədir və nəticədə insan uzun müddət özünü tox hesab edir.
Bu dənli bitkilərdən hazırlanmış çörək həm də artıq çəkinin qarşısını alır.
Mütəxəssislər onu da bildirirlər ki, digər məhsullar kimi bu çörəkləri də lazımi miqdarda yemək lazımdır.
Rauf